КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

 

КОНТАКТ СКОПЈЕ

Митрополит Теодосиј Гологанов 130 
1000 Скопје

тел. +38923122452
тел. +38923211353
моб. +38970214369
факс. +38923122410
contact@zikol.com.mk

 

КОНТАКТ СТРУМИЦА

Индустриска зона - Север

П. Фах 122 Струмица
тел. +38934320990
тел. +38934320991
факс. +38934320992
contact@zikol.com.mk

 

КОНТАКТ АГЕНЦИЈА ЗА НЕДВИЖНОСТИ

Митрополит Теодосиј Гологанов 130 
1000 Скопје

тел. +38934320990 *за продажба
тел. +38923122410
тел. +38923122452
моб. +38970214369
contact@zikol.com.mk

КОНТАКТ ФОРМАКонтакт / Contact
ДГТ ЖИКОЛ

Комплетната слика која ја добивме од состојбата на терен, благодарение на долгогодишното работно искуство, а во однос на столаријата на досегашните објекти на Жикол, иницираше една иновативна идеја чија реализација започна во 2006 година, а се однесува на проектот НОВИ ПРОЗОРЦИ ЗА ЕДНО ЕВРО.

Реализацијата на овој проект практично означуваше проширување на Д.Т.Г Жикол со нов оддел кој што е опремен со технологија во чекор со највисоките светски стандарди и технолошки трендови.

Квалитетот што го нудиме е спој на комплетно автоматизираната производна линија поткрепена со вештините и знаењата на нашите професионалци. Притоа како компанија со долгодишно искуство сме свесни дека квалитетот, материјалите и изведбата се есенцијални за супериорна работа.

Секој производ од Жикол е уникатно изработен со цел да се вклопи во вашиот дом. Нашиот професионален тим комплетно се посветува на изработката на секој проект ефикасно, професионално и без да го нарушува Вашиот семеен мир.

 

InnoNova 70A

Со својот правилен распоред на рамката и крилата како и со својата мала фасадна ширина профилот TROCAL Innonova_70A нуди доволно простор за обликување на фасадите. Овој систем се одликува со две гумици. Една внатрешна и една надворешна трајно еластична гумица кои се грижаат за заштита на просторот помеѓу крилата и рамката. Единствените комори распоредени во облик на сача(кој претставува патентиран дел) му дава на прозорот висока стабилност и истовремено спречување на торзиските сили. Профилите може да бидат со две гумици(InnoNova_70АD) и со три гумици, централен(InnoNova_70 MD). Двете варијанти се достапни во Classic i Elegance варијанти. И за крај зголемените барања од EnEv(Прописите за заштеда на енергија) се задоволени и тоа со конструкциска длабочина од 70мм и со У вредност од 1,1 W/m2K. Тоа во себе вклучува економичност и екологија.

 

 

Термичка изолација

Старите прозорци се причината за огромното губење на енергијата. Оваа не само што не е потребно, туку исто така чини многу пари. Различна приказна кажуваат модерните решенија со профил кој заштедува енергија, има термоизолаторско стакло, правилно инсталирани типови на затварања. Вредноста на Uw, или коефициентот на трансфер на топлина на целиот прозор е мерка колку топлина излегува надвор од внатре. Следново правило важи: пониска вредност на Uw, поголемо заштедување на енергија. Дури и кога е направено со стандардно стакло, TROCAL InnoNova_70 дава подобра термална изолација отколку што е договорено во Членот за Заштеда на Енергијата EnEV. Оваа изолација може, да биде зголемувана со различни изолаторски стакла.

 

 

 

Звучна изолација

Мирното живеење е важен атрибут на квалитетот на нашиот живот. Особено секојдневните фактори на околината можат да го докажат штетното влијание на горенаведениот фактор. На пример 70 % од популацијата во индустриските земји ја сметаат бучавата од патниот сообраќај многу непријатна. Притоа како правило прозорците се најтенкото место на фасадата, правилниот избор на компоненти не само што може да ја намалаат бучавата од надвор,но исто така- кога е потребно можат дури и да ја елиминираат. Постојат шест класи на изолација за прозорците. Колку што е повисоко класата на изолација, подобра е звучната изолација. Така да колку што е повеќе звучна енергија собрана од страна на прозорецот, помалку бучава може да влегува од надвор. Важен фактор кој што влијае на преносот на звукот е: правилниот избор на стакла, окна и рамки и како поврзувањата се извршени за време на инсталацијата Со ПВЦ прозорците од TROCAL вие имате сигурност дека прозорецот перманентно е поврзан со рамката и притоа несаканата бучава може да остане само надвор а да не влегува внатре На пример TROCAL InnoNova_70 windows се вклопува со стандардните отвори кои што одговараат на звучната трансмисија класа 3. Повисока класа може да се добие во било кое време со почести стакла.

 

Со TROCAL ALUFUSION профилите почнува една нова димензија во технологијата на произвoдство на прозори

 

Посебен Изглед:

Посебниот дрвен декор за внатрешна страна и неограничените варијанти на боја на алу профилот како и Заобелените рабови и рамните споеви му даваат на прозорот хармоничен изглед.

Посебна изолација:

Гарантирано нема пропуштање на вода поради посебниот начин на застаклување. Нема потреба од стаклодржачи и фуги во кои се собира нечистотија. На аглите од крилата има потполна изолација при најдобра можна топлинска изолација.

 

Посебна стабилност:

Продолжувањето и склопувањето на профилот е овозможено и надолжно контролирано. Оваа нова технологија на производство на прозори овозможува прозори во поголеми димензии(поголем број на катови) без можност да се извиткаат(без биметал ефектот).

Посебна статика:

Има нов начин на спојување на крилата и алуминиумот, алуминиумот со надворешната страна презима статика и овозможува тринаесет пати поголема стабилност отколку кај обичниот PVC прозор.